+32 (0) 53 683 194
info@digiconsult.biz
ssssssss
sss
abc

Klaslokaal van de toekomst

Digi Consult > Nieuws en events > Interactieve touchscreens > Klaslokaal van de toekomst

Klaslokaal van de toekomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar vroeger in elk klaslokaal een groot en bombastisch krijtbord hing te pronken aan de muur, hangt tegenwoordig vrijwel in elke klas een interactief ledscherm. Weg met al dat stof en oorverdovend gekras van krijtjes op het bord, want klaslokalen van 2020 zien er een pak anders uit dan die van 2010. Interactieve ledschermen doen steeds vaker hun intrede in scholen.

Interactieve ledschermen van Clevertouch de toekomst in klaslokalen?  

Clevertouch is onder andere aanbieder van interactieve ledschermen. Steeds vaker worden deze schermen geïntegreerd in de klaslokalen van nu. Aan de hand van deze schermen kunnen leerkrachten op een interactieve en dynamische wijze lesgeven aan de leerlingen. In de toekomst zal de integratie van deze schermen in de klaslokalen steeds vergroten. Digi Consult juicht deze evolutie alleen maar toe, want wij geloven dat de interactie en betrokkenheid in de leslokalen met deze technologie alleen maar zal toenemen.

Generatie van de technologie

Huiswerk maken en les volgen gebeurt steeds vaker via tablets en huiswerk uploaden de leerlingen rechtstreeks naar een portaal waar leraren, leerlingen en ouders toegang tot hebben. Handig toch? Er is veel veranderd, we kunnen er niet onderuit. De generatie van nu groeit op met verschillende technologische snufjes en zelfs de kleinsten kunnen meteen overweg met tablets en games. Deze generatie studenten is opgegroeid met technologie en verwacht niets minder. Maar het gaat niet alleen om wat studenten leren, maar ook om hoe ze leren. Om studenten heel goed voor te bereiden op het leven en werken in de 21e eeuw, is het van groot belang om hen technologische expertise, digitale vaardigheden, samenwerking en communicatie grondig bij te brengen. Deze zaken nemen echter steeds aan belang toe.

Altijd online

De grens tussen onderwijs binnen en buiten de klas is zeer klein. Met een naadloze overgang vindt onderwijs zowel binnen als buiten de klas plaats. Verschillende platforms en apparaten zijn met elkaar verbonden zodat studenten overal kunnen leren en altijd beschikbaar zijn.  Deze technologische ontwikkeling zorgt ervoor dat de leerervaring veel vloeiender verloopt met onderwijs dat thuis gebeurt, in de klas en onderweg. Met Clevertouch kunnen leraren via cloud-accounts informatie delen met leerlingen en dat zal later de norm zijn. In de toekomst zullen jonge mensen het leren ervaren als iets meeslepend en spannend dat ze daarbovenop kunnen doen op eender welke plaats. Het face-to-face leren zal afnemen en het zou zelfs zo kunnen evolueren dat leerlingen hun school op honderden kilometers afstand kunnen volgen.

Virtuele en augmented reality

Over enkele jaren zal het gedaan zijn met historische gebeurtenissen in droge leerboeken te lezen. Tegen 2030 zal het de norm zijn om zich te kunnen onderdompelen in virtual reality-ruimtes die studenten in staat stellen om hen echt een beleving te bezorgen waarbij ze ervaren waarover ze leren. Virtual reality en augmented reality zullen een game-wisselaar zijn, want dankzij deze ontwikkelingen kunnen studenten tijdreizen naar het verleden of plaatsen aan de andere kant van de wereld bezoeken en dit allemaal via een simpele headset.

Gamification

Gamification, het toepassen van gametechnieken en spelelementen in niet-game omgevingen om mensen hun ervaring te verrijken, wordt overal in het onderwijs en in het bedrijfsleven gebruikt. Bij gaming stimuleert men leren door middel van beloningen en helpt bij het verbeteren van retentie, begrip en probleemoplossingen evenals samenwerking en sociale vaardigheden. Traditionele manieren van leren zullen vervangen worden door games en video’s te integreren om het onderwijs te verbeteren. De Cleverstore heeft al veel apps en functies waartoe leraren toegang hebben om het leren te verbeteren en nog veel meer ontwikkelingen zullen volgen.

Persoonlijke aanpak

Personalisatie staat centraal en studenten zullen in staat worden gesteld hun eigen educatieve ervaringen aan te sturen in plaats van deze passief te absorberen. Leerkrachten zullen met behulp van kunstmatige intelligentie leerplannen kunnen ontwikkelen op maat gemaakt van elke leerling. Dankzij deze ontwikkelingen zal individueel kunnen worden ingespeeld op hun sterke punten en kunnen deze ook verbeteren. Deze geïndividualiseerde aanpak zal de kans bieden om voortgang bij te houden en activiteiten te personaliseren om steeds alle klaslokalen divers te bedienen. De gegevens over individuele prestaties en progressie worden gemonitord om opleidingsplannen te ontwikkelen die specifiek zijn voor de snelheid, het vermogen en de interesses van de leerling.

Drempels wegnemen

Elke student verdient goed onderwijs, ongeacht eventuele drempels. De technologische ontwikkelen maken het mogelijk dat het in de toekomst niet nodig is om in de klas aanwezig te zijn om een opleiding te kunnen genieten. Op die manier kunnen leerlingen met een lichamelijke beperking van thuis uit leren. Dankzij de integratie van onderwijstechnologie in de klas kunnen leerlingen van alle achtergronden gelijke kansen bereiken die ze nodig hebben voor succes.

Toekomst van de technologie

Steeds vaker gebruikt men hulpmiddelen voor samenwerking zoals interactieve ledschermen en tablets. De prijzen van die producten dalen en steeds meer klaslokalen maken er gebruik van. Op die manier heeft elke leerling een eigen apparaat, ongeacht zijn/ haar sociale achtergrond. Tegen 2030 woont de helft van de jeugd in landen met mobiele internetverbinding en dat zal men gebruiken om toegang te krijgen tot leren. Kortom, wat duidelijk is, is dat het klaslokaal van 2030 er heel anders zal uitzien dan dat van 2020. Het onderwijs en technologiebedrijven zullen snel moeten handelen en alle nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen om te kunnen voldoen aan de eisen en behoeften van moderne leerlingen, want hun toekomst wordt steeds dynamischer en gevarieerder.

Is uw interesse aangewakkerd over de interactieve ledscreens, wilt u er zelf aanschaffen of wilt u er gewoon iets meer over te weten komen? Neem dan zeker contact op met ons en wij helpen u graag verder.